Футбольний турнір для справжніх Героїв
ava

У Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського відбулася презентація третього традиційно турніру «Кубок Героїв АТО», який проводить Федерація футболу учасників АТО спільно з ФК «Динамо» (Київ) та Федерацією футболу міста Києва

 

Першим слово взяв президент Федерації футболу міста Києва Ігор Кочетов, подякувавши всім присутнім за доблесну службу по захисту нашої Батьківщини і любов до футболу. «У 2014 році, коли тільки починалися бойові дії на сході нашої країни, команда ветеранів київського «Динамо» вирушила до міста Сєвєродонецьк, де провела матч із учасниками АТО. Це було неймовірно, коли знамениті гравці вийшли на футбольне поле, а зовсім поруч чулися вибухи і автоматні черги. Це був матч миру, знак підтримки легендами футболу наших військових і всіх жителів східного регіону. Тоді це був одиничний матч, ситуація на фронті не дозволяла думати про щось більше. Але зовсім скоро була утворена Федерації футболу учасників АТО, яка об’єднала військових, прикордонників, спецслужби, поліцію, Національну гвардію, ветеранів АТО навколо улюбленого всіма нами виду спорту. Було проведено перший турнір, потім другий. ФФУ АТО користується максимальною підтримкою з боку ФК «Динамо» (Київ) і Федерації футболу міста Києва, для фінальної стадії надається найкращий футбольний манеж країни в Кончі-Заспі, прекрасний стадіон «Динамо», забезпечуємо суддівство і інші організаційні питання», – розповів Ігор Миколайович. Також керівник столичного футболу відзначив грамотою ФФУ АТО і пообіцяв, що представник організації увійде до виконкому Федерації футболу міста Києва.

Величезну організаційну роботу щодо проведення турніру поклав на себе президент ФФУ АТО Руслан Руденко. Змагання стало популярним і з кожним роком набуває авторитету, а головною його метою є морально-психологічна, фізична реабілітація і адаптація бійців АТО до навколишнього суспільного середовища.

«У 2015 році ми тільки починали, – згадує перші кроки Роман Руденко. – Тоді помірятися силами на футбольному полі виявили бажання 10 команд столичного гарнізону. Можливо, за нинішніми мірками це небагато, але нам головне було почати, заявити про себе. У наступному турнірі було 40 команд зі всієї України. Тут нам дуже допомогли наші добрі і надійні партнери – ФК «Динамо» (Київ) та Федерація футболу міста Києва. Є розуміння, наскільки це змагання є важливим для наших військових. У турнірі 2017 року, перша частина якого пройшла з 2 квітня по 1 жовтня, бул заявлені вже 56 команд з 38 міст України. Для зручності розбили учасників за географічним принципом на шість дивізіонів (Захід, Схід, Північ, Південь, Центр і Київ), всього ж на поле вийшли понад 1500 футболістів-військових. 29 команд представляли ВСУ, 11 Нацгвардію, 3 Нацполіцію, по 2 СБУ і прикордонників, інші були складені з ветеранів АТО. Щотижня проводили матчі в регіонах, команди виїжджали одна до одної, хлопці могли й у футбол пограти, і поспілкуватися, просто добре провівши час. Тепер же час вирішальних матчів! Повірте, знаючи характер, мужність і непоступливість захисників нашої батьківщини, матчі будуть дуже й дуже цікавими».

Фінальна частина «Кубка Героїв АТО» 2017 року обіцяє за масштабами перевершити всі попередні. За підсумками відбірних циклів право поборотися за головний приз заслужили 16 команд, географічно представивши різні регіони України. Стадії з 1/8 по 1/2 фіналу пройдуть з 10-го по 12-е жовтня на НТБ «Динамо» в Кончі-Заспі, а фінал турніру і матч за 3-є місце 13-го жовтня на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Запрошуємо всіх шанувальників футболу на цікаві й, уже точно можна стверджувати, безкомпромісні матчі. Урочисте відкриття відбудеться 10 жовтня о 10:00 на НТБ «Динамо» в Кончі-Заспі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *