«ФУТБОЛЬНА ЛІГА УЧАСНИКІВ АТО»
ava

Напередодні пройшла фінальна частина змагань на Кубок Героїв АТО

 

Власне, ні для кого зараз не є таємницею те, що волонтерський рух, та колосальна допомога людей доброї волі українським воїнам, які боронять нашу незалежність на Сході, став одним з факторів, що дозволив нашій країні зберегти своє існування. Безсумнівно, цей феномен, породжений трагічними подіями Революції Гідності та віроломної кремлівської агресії, збереже свій конструктивний вплив на розвиток українського суспільства в майбутньому.

Конструктивний потенціал волонтерського руху полягає не тільки в забезпеченні воєнних потреб, а яскраво проявився в мирному житті. Так, на початку 2016 рокуза підтримки Федерації футболу м. Києва,  Всеукраїнським Об’єднанням Учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» було започатковано «Футбольну Лігу учасників АТО». «Якщо на початку війни благодійні акції полягали у передачі нашим воїнам та населенню, що постраждало внаслідок бойових дій, предметів першої необхідності, одягу та продуктів харчування, то зараз ми перейшли на якісно новий рівень роботи – реалізацію масштабних соціально гуманітарних проектів. Зокрема, наше об’єднання організувало та проводить регулярний всеукраїнський футбольний Чемпіонат серед представників силових структур та волонтерських організацій, які брали участь в АТО – «Футбольна Ліга учасників АТО» на «КУБОК ГЕРОЇВ АТО». Наш турнір спрямований на соціально-психологічну реабілітацію українських воїнів, що захищають нашу Батьківщину від ворожого вторгнення на Донбасі» – зазначає керівник  Всеукраїнського Об’єднання Учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» Руслан Руденко.

В першому Чемпіонаті, проведеному весною цього року, взяло участь 10 команд, що представляли військові підрозділи дислоковані в Києві та Київській області. Незважаючи на невелику кількість учасників та вузьку географію, ці змагання стали справжнім проривом та визвали жвавий ажіотаж серед учасників АТО по всій Україні. У зв’язку з безпрецедентним зростанням кількості заявок на участь в турнірі було прийнято рішення про зміну його формату та розширення.

Вже осінню другий Чемпіонат «Футбольної Ліги учасників АТО» набув всеукраїнського масштабу. Спортивне змагання під егідою Всеукраїнського Об’єднання Учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» об’єднало 44 команди і більше тисячі учасників бойових дій на Донбасі! На цей раз на в футбольних баталіях взяли участь команди підрозділів практично всіх силових відомств України – МОУ, МВС, СБУ, НГУ, ДПСУ. Географія турніру охопила всю країну – футбольні матчі відбувалися у всіх частинах нашої країни – від Сум до Одеси, від Львова до Запоріжжя. У зв’язку з цим проведення турніру було розділено за географічним принципом на шість регіональних Ліг («Північ», «Південь», «Захід», «Схід», «Центр», «Київ»).

Кульмінацією осіннього турніру став розіграш Кубка Героїв АТО, в якому взяло участь 16 кращих команд «Ліги учасників АТО». У неймовірному за своєю драматургією фінальному матчі 4 грудня зійшлися команди «Зеніт» ППО ЗСУ (м. Золотоноша, Черкаська обл.) та «SB team» СБУ (м. Київ). І можливо в цьому є певний символізм, що після впертої боротьби, Кубок Героїв АТО в чисте українське небо здійняли руки ППОшників.

На наступний рік до турніру вже заявилось 76 команд. Таке зростання популярності турніру серед українських патріотів є кращою оцінкою того, що така ініціатива надзвичайно затребувана сьогодні.

Коментарів: 1

  1. Ілля

    Я є учасником АТО і дуже хочу грати за якусь із команд футбольної ліги учасників АТО допоможіть будь ласка!!!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *