До відома футбольної громади м.Києва.

Витяг з протоколу №2 Виконавчого комітету  від 17 березня 2023 р.

 

                         Витяг з протоколу №2

                 засідання Виконавчого комітету

         Громадської спілки «Асоціація футболу м. Києва»

 

м. Київ                                                      Дата: 17 березня 2023 року

Всього членів Виконкому: 43 особи.

Взяли участь у засіданні Виконкому: 33 особи.

З усіх питань рішення приймалися шляхом відкритого голосування.

 

              Розглянули:

 

        ІХ. Щодо позиції ГС АФК стосовно дій (бездіяльності), члена Комітету арбітрів ГС АФК, арбітра FIFA Є. Арановського під час матчу «Дніпро-1»-«Динамо».

 

      Члени Виконкому розглянули та обговорили епізод матчу 16 туру чемпіонату УПЛ «Дніпро-1» – «Динамо», під час якого бригада арбітрів VAR, котру очолював арбітр FIFA, член Колегії футбольних арбітрів ГС АФК Є. Арановський, усунулась від об’єктивної оцінки епізоду, в якому футболіст команди «Дніпро-1» Ф. Бланко, в результаті грубого порушення правил, умисно травмував гравця «Динамо» В. Буяльського.

     Перегляд та обговорення  зазначеного епізоду цього матчу у соціальних мережах великою аудиторією фахівців та вболівальників київської футбольної громади набуло широкого резонансу, викликало обурення та стало негативним прикладом безкарності футбольних хуліганів.

      Враховуючи, що Комітет арбітрів УАФ та Комітет етики та чесної гри УАФ досі не відреагували на очевидний факт неадекватного суддівства в цьому епізоді вказаного матчу.

 

                     

                  Виконком ГС АФК вирішив:

 

1.Визнати бездіяльність (позицію у прийняті рішення) керівника бригади арбітрів VAR, арбітра FIFA Є. Арановського в оцінці епізоду, що мав місце під час матчу 16 туру чемпіонату УПЛ «Дніпро-1» – «Динамо», де гравцем команди «Дніпро-1»  Ф. Бланко було грубо порушено правила проти гравця «Динамо» В. Буяльського такою як навмисною або упередженою що не відповідає його професійній кваліфікації.

   Зокрема Є. Арановський всупереч своїм функціональним обов’язкам керівника VAR, не відреагував та не звернув увагу головного арбітра матчу на відверте та зухвале порушення правил з боку гравця команди «Дніпро-1», яке заслуговувало за експертною оцінкою фахівців арбітражу, на більш суворе покарання.

 

2.Доручити Колегії арбітрів, делегатів та спостерігачів арбітражу ГС АФК надати експертну оцінку діям/бездіяльності члена комітету арбітрів ГС АФК Є.Арановському у зазначеному матчі.

 

3.Рекомендувати Колегії футбольних арбітрів ГС АФК призупинити призначення Є.Арановського для обслуговування міських змагань та розглянути питання щодо його подальшого перебування у складі Колегії.

 

4.Колегії арбітрів, делегатів та спостерігачів арбітражу ГС АФК про результати розгляду та прийнятого рішення проінформувати членів Виконкому у 10-ти денний термін.

 

Голосували: «За» – 32, «Проти» – 0, «Утримались» – 1.

 

Адміністрація АФК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *